Skuggbarnet Del 2 – Att utsättas för syskonmisshandel
kr269
Det är en enastående berättelse om ett barns och tonårings utsatthet och om hur det är att bli myndig i skuggan av ett trauma och hur det är att leva med efterverkningarna av syskonmisshandeln som vuxen.
Den självbiografiska romanen visar den stora styrka en ung person kan upprätthålla genom en tillvaro till synes helt utan hopp, där instinkt och en okuvlig vilja att uthärda till varje pris snabbt tar över. Den uppenbarar ett djupgående mod och en uthållighet som därefter formar en väg till överlevnad och helande. Det är med andra en bok full av tillförsikt och uppmuntran, samtidigt som den ger besked till andra drabbade att de inte är ensamma i sitt lidande.
Vid köp har den som vill möjlighet att få boken signerad av författaren.
3 i lager
Beskrivning
Skuggbarnet Del 2 – Att utsättas för syskonmisshandel
Genre: Biografi
ISBN: 978-91-984652-1-1
Utgivningsår: 2018
Antal sidor: 397
I boken berättar författaren öppenhjärtigt om sina erfarenheter av syskonmisshandel. Vad för slags misshandel hon utsätts för, hur hon reagerar på detta, samt de långvariga effekterna av att ha blivit utsatt. Genom att dela med sig av sina upplevelser hoppas hon nu uppmärksamma detta dilemma som fortfarande lever en undanskymd tillvaro i Sverige.
Boken innehåller även en faktadel om syskonmisshandel.
Så här tycker några läsare:
Helt unik bok och jag hoppas att fler kommer våga berätta öppet om syskonmisshandel efter att ha läst den. Boken behandlar ett viktigt ämne som väcker tankar och känslor hos mig som läsare. Otroligt angeläget att sprida denna skildring till alla yrken där man jobbar med människor!
Jessika Lilja
—
Helén Varenius biografiska verk är uppdelat i två böcker som båda beskriver hennes uppväxt och erfarenhet av att ha blivit utsatt för syskonmisshandel i nästan 40 år. Dessutom innehåller del två även ett faktaavsnitt där läsaren får lära sig mer om hur syskonmisshandel kan gestalta sig och vilka tecken man som förälder eller närstående bör vara uppmärksam på. Men böckerna behandlar inte bara ämnet syskonmisshandel, utan de är också en detaljerad beskrivning av hur det kunde vara att växa upp i Västsverige på 1970- och 1980-talet: vilken musik det lyssnades på, vilka händelser som utspelade sig i omvärlden, och mycket mer.
Syskonmisshandel är något som man mycket sällan pratar om. Trots det tror jag att många med mig har hört – antingen i media eller från vänner och bekanta – om personer som på något sätt har utsatts för kränkningar från sina syskon. Varenius böcker bidrar med ett naket och ärligt perspektiv på vad syskonmisshandel faktiskt kan göra med den utsatta. Hennes skildring är en som jag – tyvärr – tror är långt ifrån unik.
Böckerna känns alltigenom mänskliga, äkta och drabbande. Skildringen är välskriven och gripande, och uppfyller definitivt sitt syfte med att belysa ämnet på ett starkt sätt. I och med att böckerna är biografiska, får handlingen ett annat djup och mening än om de vore skönlitterära. Jag kan inte annat än beundra författarens styrka – dels för att hon har tagit sig igenom så många år av misshandel, dels för att hon har orkat sätta sig ner och skriva en sådan lång och detaljerad redogörelse av sina upplevelser. Och dels också inte minst för att hon nu har bestämt sig för att ägna en del av sitt liv åt att försöka uppmärksamma ämnet och undervisa andra om det.
De här böckerna passar dig som
– gillar att läsa biografiska romaner om drabbande livsöden
– är intresserad av olika typer av misshandelsproblematik
– själv har (eller känner någon som har) blivit utsatt för syskonmisshandel
– vill bli inspirerad av någon som har lyckats vända sitt liv, trots svåra förutsättningar.
Johanssons Språkkonsulteri
Ytterligare information
Vikt | 572 g |
---|---|
Dimensioner | 215 × 140 × 30 mm |